3 Ağustos 2013 Cumartesi

MEFİSTO (THE MEPHISTO COVENANT) - TRINITY FAEGEN


kitabın kapağı çok hoş yani görünce önce oluşan duygu şu çok güzel bir kitaba benziyor, hemen okumalıyım ama ne yazık ki pek düşündüğüm gibi çıkmadı kendisi... 

ama okumaya başladığım anda hayal kırıklığı ve fiyaskolarla karşılaştım.  klişe ve taklit bir araya getirilerek olmamış bir kitap oluşturulmuş o yüzden goodreads puanı 5/3.88 benim kişisel puanımsa 5/2.


 Sasha bir Anabo, yani Havva’nın kızı... Melek desen değil, insan desen hiç değil daha  fazlası olarak anlatılıyor. Jax ise şeytanın oğullarından biri. İkisi de ergen..

Mefisto Akdi  der ki, Jax ve kardeşleri (onlar mefisto yani iblisler) bir Anabo bulursa  ve  o kız cehennemden geleni gönül rızası ile isterse  mefisto cennete girebilmeye hak kazanacak.
 

 Sasha babasının katilini bulmak için bir tarikata üye olmaya razı oluyor ancak annesinin sevgilisi olacak  Alex (skia) -yani o da bir çeşit Eryx hizmetkarı- diğer kuzgunları (müritlere kuzgun diyorlar) gaza getirip kızı öldürtmeye çalışıyor. jax sasha'yı  ellerinden kurtarıyor ve onun anabo olduğunu fark ediyor "onun kokusunu aldım o benim kaderim" gibi laflar ediyor. 
 
Tarikata gelirsek Eryx’in cehennemi ele geçirmek için sürekli ruhları toplaması olayı. Eryx, Jax ve kardeşleri grubunun en büyük abisiymiş. Şimdi bütün kardeşler onu ve ordusunun büyümesini durdurmaya çalışıyorlar. Eryx, insanları kandırıp ruhlarını çok istedikleri şeyler uğruna satmalarını sağlıyor.
 

Bu arada Sasha annesi ve babası sandığı kimselerin aslında anne babası olmadığını öğreniyor. Yıllar önce bir resimle birlikte terk edilmiş bir binada bulmuşlar nasıl klişe..


Jax  Sasha'nın peşinden gidiyor kendisine aşık etmeye çalışıyor, onu türlü türlü durumlardan kurtarıyor ve kitap finale giderken biraz macera yapıyorlar.

kısaca çok da zaman harcamaya değmeyecek bir kitap olduğunu düşünüyorum. fantastik kitapların kendince bir tarzı  bir kişiliği vardır. ancak bu kitap birçok fantastik kitabın en klişe bölümlerinin ucuz bir kopyası gibi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...