1 Nisan 2014 Salı

CEHENNEM (REQUIEM) - JAMIE McGUIRE


Bugün bahsedeceğim kitap aslında bir devam kitabı. Serinin ilk kitabı Araf çok severek okuduğum bir kitap olmuştu. Gerçekten beğenmiş, yorumumda da belirtmiştim fakat ne yazık ki Cehennem için aynı şeyleri söylemem mümkün değil.

Cehennem'i çıktığını öğrendiğim an satın aldım ama nedense okumak bir türlü içimden gelmedi, okuduktan sonra da uzun süre yazısı gelemedi çünkü ne yazacağıma dair bir fikrim yok. Kesinlikle iyi bir şeyler yazamayacağım.

Konu inanılmaz derece de kötü işleniyor, karakterler manasız tavırlar sergileyip gereksiz rollere bürünüyor. Nina ya da Jared kesinlikle ergenliklerini yaşayacak yaşta değil ama nedense ağır ergen tavırları içindeler. İlk satırdan itibaren Nina'da acayip bir afra tafra sanki her şeyi zorla yaşıyor, Jared'i silah zoruyla seçti falan feşmekan. Açıkçası çekilecek dert değil yani burada olsa “öeehh Kezban” diyeceğimiz davranışları sürekli alttan alan bir Jared var, aşk sevda bu değil ya olmamalı yani.

Konuya gelecek olursak konu yok. 10 kitap çıkarılacak konudan 1 kitap çıkaramamış yazar yapacak hiçbir şey yok. Nina sürekli rüyalar görüyor, paranoya halinde falan ama evirip çevirip konu olmayacak bir yere bağlanıyor Nina ve Jared çocuk yapmamalıymış..

Yani gerçekten verdiğim paraya acıyorum başka bir şey değil ilk kitaptan sonra bu kadar mı seviye düşülür, bu kadar mı yani karakterler anlamsızlaşır. Hele babasının ölümünün ardından holding yönetmeye çalışan Nina'nın çilesi gerçekten çok acıklı, kendi şirketinde bir stajyere bile sahip çıkamıyor falan en hafif tabirle komik. Okurken mi? Ölümüne sıkıcı.

Çiftimiz başı belada olan, henüz üniversiteyi bile bitirmemiş, tam anlamıyla yetişkin olup olmadıkları dahi şüpheli iki kişi ama inat gibi çocuk yapmamaları gerektiğini öğrendikleri anda çocuk yapan yine onlar. İnsan korunmaktan bile aciz olur mu? İstenmeyen bir gebeliğe karşı korunma yöntemleri sevişmemek.. Evet dayanamayıp sevişince de hamile kalıyor kız falan filan. Yani açıkçası şu yazdığım yorum bile zaman kaybı gibi bence paranızı daha kaliteli şeylere harcayın

Yine de keyifli okumalar..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...