28 Ekim 2014 Salı

ÖMÜR BOYU SÜRECEK - SABRINA JEFFRIES


Sevgili dostlar harika bir kitap ile sizlerleyim. Açıkçası başlangıçta bu kadar zevkle okuyacağımı kestirememiştim zira "Kraliyet Kardeşleri" serisinin son kitabı olan bu kitap beni kendine bağladı ve bir solukta okudum diyebilirim. Diğer kardeşlerin maceralarını hatırlıyorsunuz okurken. Tanıdık bir his sizi sarmalıyor.

Yazarımız Sabrina Jeffries kalemini ve tarzını zaten çok sevdiğim bir yazar. Zeka pırıltıları ile dolu aşk romanlarını İngiliz aristokrasisi ile harmanlayıp muhteşem bir lezzet sunuyor okurlarına denilebilir. Evet evet bu hiç de yanlış bir tanımlama olmadı, aynen öyle yapıyor. Zaten oldum olası ingiliz tarihi romanlarına bayılıyorum.

Lordlar, Ladyler, Markiler, Markizler, Kontlar, Kontesler ve daha bir sürü süslü püslü unvan. Birbirleriyle olan sahte ilişkileri, eşleri ve metresleri, hizmetçilerine olan tutumları gerçekten çok ilginç geliyor. Bizim kültürümüzle uzaktan yakından ilgisi olmayan bu topluluğu anlatan kitapları müthiş bir haz ile okuduğumu söylemeden geçemeyeceğim. 

Aslında kitap iki ana karakter üzerine kurulu. İflah olmaz çapkın ve kumarbaz Gavin Byrne ve Haversham Markizi Lady Christabel. Diğer karakterlerin hepsi yan karakterler ve birer parça renk katmışlar hepsi bu. İki karakterle yazar harikalar yaratmış. Gerçekten tebrik etmek istiyorum. Tek bir dakikasında sıkılma ve kendini tekrar etme gibi bir durum yok. Veya konuyu çok uzatmış canım demiyorsunuz. Her şey dozajında ve yerli yerinde kullanılmış. 

Bu arada Vist diye bir iskambil oyunu olduğunu bu güne kadar hiç duymamış olan ben bu kitap sayesinde böyle bir bilgi sahibi oldum diyebilirim. İnsanlar oynuyorlar ve müthiş bir hırs ile oynuyorlar. Gerçekten hoştu.

Lady Christabel çok sert bir kadın. Hatta önceden evli olduğu dönemlerde kocasının kumar borcunu hatırlatmak için eve gelen Gavin'e silah çekmiş bir kadın. Gavin ise iç dünyasında pırıl pırıl bir insan olsa da dışarıya karşı bir pislik gibi davranıyor. Çünkü kralın piçi olarak tanınıyor ve annesinin aşağılanmasına tanıklık etmek zorunda kalıyor.

İkili arasında geçen atışmalar çok güzeldi. Bir kadın ve bir erkek başa baş çekişirse ne olur? Harika diyaloglar ortaya çıkar. Bu arada kitap bayağı erotik sayfalar da içeriyor söylemeden edemeyeceğim. Ama erotizmi 1800'lü yıllarda öylesine doğal ve tabiri caizse saf yaşıyorlarmış ki çok tatlılardı cidden ya...

Christable'nin Gavin'in annesiyle yaptığı konuşma çok ama çok duygusaldı. İki kadın tek bir erkeği seviyor ve hayatlarının odak noktası haline getiriyorlarsa zaten orada bir duygu patlaması olması kaçınılmaz  ama Gavin'in annesinin durumunda bu daha da anlam kazanıyor. Kısacası alın, okuyun, okutturun, tavsiye edin gönül rahatlığıyla.

Herkese Keyifli Okumalar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...