28 Ocak 2015 Çarşamba

CAMBAZ - BURCU DEMET


Merhabalar. Bugün yine yeni yayınlardan biriyle karşınızdayım. Postiga Yayınlarından çıkan Burcu Demet'in yeni kitabı Cambaz'ı az evvel bitirdim ve taze taze yorumunu yazmak istiyorum.

Kitap hakkında söylemek istediklerime gelirsek fazla spoiler vermeden sadece nasıl bulduğum hakkında yorum yapacağım. Aktan ve Gecem güzel bir çift. Gecem ismi bana çok hoş geldi. Gerçi Aktan'ın kıza ısrarla saçma sapan bir göbek adıyla seslenmesi hem benim hem de Gecem'in sinirlerini bozsa da sonunda Aktan onu da romantik bir sebebe bağladı.

Kitap dram içeriği olan bir kitap değil adından, kapağından da anlaşılacağı üzere romantik komedi tadını yaşatan bir hikaye bu. Kitaptaki tek çift zaten Gecem ve Aktan değil. Kalabalık yan karakterler benim pek sevdiğim bir durum olmasa da sürekli absürd durumların yaşandığı bir romantik komedide hoşuma gitmediler diyemem.

Kitap Gecem ve Aktan'ın düğünüyle başlasa da hemen ikinci bölümde 2 ay öncesine Yani Gecem ve Aktan'ın evliliğine sebep olan iddianın yapıldığı geceye dönüyoruz. İddia falan dediğim kulağa biraz uçuk kaçık gelebilir ama iddia işin biraz bahanesi. Gecem ve Aktan eski sevgili ve inatlaşma didişme olarak yansıttıkları küllenmemiş bir aşk var.

Yazar Wattpad'de kendisine destek olan isimleri de unutmamış ve düğün davetlisi gibi yazmış ki bu da hoş bir detay olsa gerek, özellikle ismi geçenler için. Ayrıca söylemek istediğim başka bir konu da şu ki Gecem tam bir şirret. Yani Aktan'ın sabrına, sakinliğine ve ne olursa olsun öfkelenmemesine cidden saygı duydum. Neden hep erkek karakterler kadn karakterlerden daha mükemmel oluyor dersiniz?

Son olarak kitabın çok fazla erotik içeriği yok. Aslında Aktan'ın hayallerini, planlarını ve düşlerini es geçersek son bölüme kadar hiç erotizm yok. Yani erotik roman sevmeyenler için önerilebilir bir seçenek. Kitabın yazım dili kesinlikle ağır veya ağdalı değil. Aslında bilakis inanılmaz kolay okunan ve kafa dağıtan bir kitap. Başlamamla bitirmem arasındaki toplam süre 3 saati bile bulmaz diye tahmin ediyorum. Türünün sevenlerine -ki sanırım tür chick-lit oluyor- önerilir.

Herkese Keyifli Okumalar.

4 yorum:

  1. Great post. Love it. I follow you, could you, pls, follow back.

    http://mylovelyfashionbih.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Gecem çok güzel bir isimmiş :) Yani çocukğuma koymam ama yine de güzelmiş haha :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya bir kadın ismi olarak kulağa gizemli enteresan falan geliyor da bebeğime bende koymam yani karanlıkla ilişkilendirmek istemem tabii ki :)

      Sil
  3. Çok merak ettim çok teşekkür ederim paylaşımınız için :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...