20 Eylül 2016 Salı

BAŞMELEĞİN GÖZDESİ - NALINI SINGH


Bir kurban bayramını ve dahi uzun upuzun bir tatil sürecini daha geride bıraktığımız şu günlerde henüz okumayı bitirdiğim  bir kitaptan söz edeceğim bugün sizlere. "Başmeleğin Gözdesi" isimli kitabımız Lonca Avcısı serisinin üçüncü kitabı olarak yayınlandı.

Her zaman ki gibi yine kitabın kapak tasarımı ve baskısı şahaneydi. Gerçekten söyleyecek söz bulamıyorum, insan okumaya kıyamıyor yahu. İçeriğine gelince ilk iki kitaba oranla biraz daha yavan bulduğumu belirtmeliyim. Sanki biraz uzatma çabasına girmiş yazar kendince gibi geldi. Tam bir ara kitap denilebilir. Neden mi? Çünkü hiçbir konu neticelenmiyor ve nihayete erdirilmiyor efendim. Kitabın son sayfasında öylece eliniz böğrünüzde kalıyorsunuz.

NewYork'a geri dönen ve kulelerinde mutlu mesut yaşayan aşık çiftimiz yani başmelek Raphael ve gözdesi Elena birdenbire yaşanan olaylar karşısında şaşkına dönerler. Öncelikle dünya çapında iklimler değişmiş ve büyük doğal felaketler eşzamanlı olarak meydana gelmektedir. Ayrıca da vampirler de çıldırmış ve insanları katletmektedir. 

İlk vaka bir okulda gerçekleşmiştir. Öğrencilerden ikisi vahşice vampir tarafından katledilmişler ve tabi ki şehrin başmeleği olaylara el koymak için gelmiştir. Lonca avcısı Elena'da eşiyle birlikte olay yerinde vampirin izini sürmek için bulunmaktadır. Ancak bir detay vardır ki söz konusu okul Elena'nın üvey kızkardeşinin okuludur. Kız kardeşleri korkulu gözlerle Elena'ya bakmaktadırlar. Ancak bu korkunun bir başka sebebi daha olduğu sonrasında ortaya çıkacaktır.

Bu kitapta biraz daha Elena'nın ailesini tanıyoruz sanırım. Babasının tutumunun nedenleri, üvey annesi Gwen'in tavrı ve küçük kız kardeşlerinin Elena'ya bakış açıları daha net hale geliyor. Ve tabi öz kardeşi (kocası vampir olan) Beth'in Elena'dan istediği şeyi verebilecekler mi? Şunu belirtmek gerekir ki Elena her şeye rağmen ailesi için elinden gelenin en iyisini yapıyor.

Bütün bu olayların müsebbibi uyanıyor olan kadim bir başmelek. Ama kim? Kitabın kapak yazısında da belirtildiği gibi Raphael'in annesi Caliane uyanmaktadır. Ancak asıl soru şudur? Aklını kaybederek yatmış olduğu bu uykudan uyanan başmelek  uyandığında kendinde mi olacak? Yoksa zır deli olarak mı kalkacaktır? Muazzam bir güce sahip olan bu başmelek eğer delirmiş halde kalkarsa ona Raphael bile engel olamayabilir.

Oğlu için herşeyi yapacak durumda olan Caliane önce Elena'ya ortadan kaldırmaya yeltenir. Çünkü o bir ölümlü kalbi taşımaktadır ve oğlunu zayıf kılmaktadır. Aslında Raphael'in onluları da aynı görüşü paylaşmaktadır. Ama Elena Raphael'in kalbiyse durumlar değişebilir mi? 

Bir de Çin başmeleği ise gücüne git gide güç katmakta ama kendinden daha güçlü birinin uyanmasını  kati surette istememektedir. Bunun için de iki de bir Raphael'i kışkırtarak annesini öldürmesi gerektiğini söylemektedir. Aslında Raphael annesini yok etmeye hazırdır. Elena bunu bir kez daha düşünmesini ister. 

Kitap gayet güzel ancak ilk iki kitaba göre içerik olarak biraz zayıf. Biraz fazla  sevişme sahnesine yer vermiş yazar. Bazen artık yine mi yeter artık oluyorsunuz okurken. En kötüsü de hiç bir konunun sonuçlandırılmaması. Bir sonraki kitaba kilitlenmek zorunda kalıyorsunuz. Seriye başladıysanız zaten okumadan olmaz. Ama seriyi hiç bilmeyen varsa lütfen ilk kitaptan itibaren okusun aksi halde tam algılayamaz ve hikayede bir çok detay havada kalır.

Herkese Keyifli Okumalar...

4 yorum:

  1. antastikbilimkurgu.com Öykü, şiir, kitap incelemesi, düz yazı, roman paylaşımlarınızı yapabileceğiniz bir forum sitesidir.
    Sizi de aramızda görmek, paylaşımlarınızı okumak isteriz. Hoşça kalın.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, Blog Atlası'nda blog sayfanızdan kısaca bahsettim. Bilgi vermek istedim. Bu adresten ulaşabilirsiniz: http://blog-atlasi.blogspot.com.tr/2016/09/geveze-kitap-kurdu.html

    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  3. Bloğumda ödüllü keşif etkinliği ayrıca bir de çekiliş var beklerim

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...